hotel restaurant roberto romana hotel restaurant roberto english hotel restaurant roberto magyar
Pensiunea Restaurant Roberto
Pensiunea Restaurant Roberto Pensiunea_Restaurant_Roberto Pensiunea_Restaurant_Roberto Pensiunea_Restaurant_Roberto Pensiunea_Restaurant_Roberto Pensiunea_Restaurant_Roberto Pensiunea_Restaurant_Roberto Pensiunea Restaurant Roberto

Despre orasul Arad.

Aradul este situat in extremitatea vestica a României, in Câmpia inalta a Aradului, la 30 de km de Munții Zarand, parte a Carpaților Occidentali. Traversat de la est la vest de râul Mureș, cuprinde in perimetrul sau, in zona Padurice, un lac natural.

Câmpia Aradului este situata intre Munții Zarandului și albiile Ierului și Muresului Mort, in continuarea Câmpiei Crișurilor la sud de linia localitaților Pancota, Caporal Alexa, Olari, Șimand și Sânmartin pana in valea Mureșului intre Paulis și Pecica. Spre rama muntoasa are altitudini de aproape 120 m, iar in vest puțin peste 100 m. La poalele Munților Zarandului se distinge o fâșie de câmpie piemontana care nu ajunge pana la Mureș și care trece treptat intr-o fâșie ceva mai joasa (puțin peste 100 m) cu caractere de câmpie de divagare vizibila la Curtici. Ca urmare a extinderii conului de dejectie al Muresului, Câmpia Aradului este formata din pietrișuri, nisipuri și argile. Hotel Restaurant Roberto AradLa est de Arad apar loessuri și depozite loessoide, iar in imprejurimile localitații Curtici, nisipuri eoliene cu relief de dune fixate. in cuprinsul câmpiei de divagare sunt frecvente albii și meandre parasite, grinduri, lacoviști și saraturi.

Municipiul Arad este resedinta judetului Arad, fiind situat in partea de vest a Romaniei, in Campia Aradului. Este situat la 563 de km de Bucuresti, la 417 km de Brasov si la 813 km de Constanta. Conform istoriei orasului, prima atestare documentara a regiunii Arad dateaza din anul 1028. La recensamantul din anul 2002, municipiul avea 172.827 de locuitori.

Datorita pozitiei sale geografice si ca municipiu de judet, Arad este cel mai important nod al retelelor rutiere si feroviare de transport, nationale si transeuropene din vestul Romaniei. De asemenea, reprezinta un punct esential pe harta turistica a Romaniei, datorita evenimentelor cultural-artistice anuale si a multiplelor sale atractii turistice, de la monumente de arhitectura si cladiri cu valoare istorica, pana la lacase de cult, muzee si expozitii.

Economie:
Pe parcursul secolelor XIX și XX, Aradul s-a afirmat ca unul dintre cele mai importante centre economice din regiune. in acest sens semnificativa este evaluarea facuta in anul 1937, potrivit careia, raportat la activitatea celor 4001 societați comerciale, orașul a fost considerat drept cel mai puternic centru economic din Transilvania și al patrulea din România.

in atingerea acestui statut au conlucrat factori precum poziția geografica a orașului, la intersecția unor drumuri comerciale de maxima importanța, și diversitatea etnica și religioasa a locuitotilor sai. Aceiași factori fac din Arad astazi, unul dintre cele mai prospere orașe din România postrevoluționara.

Principalele ramuri industriale sunt construcția și reparația materialului rulant (Astra Vagoane Arad, Astra Vagoane Calatori ), industria constructoare de mașini (Alcoa Fujikura, Leoni Wiring Systems, Maschio-Gaspardo, Takata Petri), producția de aparatura și instrumente de masura verificare și control (Contor Group ), industria confecțiilor, industria produselor alimentare, industria de prelucrare a lemnului.

in Arad iși are sediul central și social Intesa Sanpaolo Bank România, cunoscuta anterior sub numele West Bank Arad. O alta instituție de credit care iși are inceputurile in Arad este Banca Comerciala Feroviara, a treia instituție de credit cu capital românesc.

Monumente de arhitectura
Hotel Restaurant Roberto AradCetatea Aradului este una din fortificațiile din Transilvania construite in stil Vauban, in a doua jumatate a secolului al XVIII-lea, faza târzie a sistemului de fortificații stelate din Europa.
Palatul Administrativ, construit intre anii 1872-1874 in stil renascentist
Teatrul Clasic "Ioan Slavici", construit in stil neoclasic dupa planurile arhitectului Anton Czigler, a fost inaugurat la data de 21 septembrie 1874. Inițial cladirea avea o funcționalitate complexa, in incinta ei regasindu-se doua restaurante pe latura nordica, alte spații comerciale și locuințe. Pe latura estica se poate vedea un blazon al Aradului, oraș regesc.
Hotel Restaurant Roberto AradParcul Reconcilierii. Dupa infrângerea revolutiei din 1948-49 cei 13 generali au fost condamnati la moarte pentru crima de lezmajestate, si au fost executati la data de 6 octombrie 1849.Cu 41 de ani mai târziu pe 6 octombrie 1890, a fost dezvelita Statuia Libertatii, realizata de Zala György si Huszár Adolf, in amintirea lor. Dar dupa 29 de ani in anul 1919 statuia a fost inlaturata de administratia de atunci.
inca 85 de ani, multe pareri pro si contra, dar statuia in 2004 a vazut lumina zilei, de data aceasta in Parcul Reconcilierii, in imediata apropiere a unui Arc de triumf de 9m de pe care Avram Iancu si alti revolutionari se uita la trecatori, lucrare realizata de sculptorul Ioan Bolborea.
Palatul Neuman, construit in anul 1891 in stil eclectic
Palatul de Justiție, construit in anul 1892 in stil eclectic
Palatul Cenad, construit in anul 1894 intr-o combinație de stiluri eclectic și neoclasic
Palatul Bancii Naționale, construit in anul 1906 in stil neoclasic
Palatul Bohuș construit in anul 1910 in stil Wiener Secession, este prima cladire din Arad in care s-a folosit la planșee betonul armat. Casa liftului bogat ornamentata cu elemente din fier forjat, reprezinta un unicat in Arad
Palatul Szantay, construit in anul1911 in stil Secession
Palatul Cultural, construit in anul 1913, este o opera arhitecturala cuprinzând elemente de neoclasic, gotic, renascentism și corintic
Casa cu Ghiulele, costruita in 1800, sta marturie a luptelor care s-au dat in Arad in anii 1848-1849.
Cladirea Preparandiei, in care a funcționat din anul 1812 inalta Preparandie, prima școala in limba româna din Ardeal.
Casa cu Lacat, construita in anul 1815.
Teatrul Vechi (Hirschl), construit de catre Jacob Hirschl in anul 1817, primul teatru de piatra din țara
Turnul de apa, construit in anul 1896 in stil donjon medieval, a servit pomparii apei potabile in rețeaua de distribuție a orașului. Construcția de caramida inalta de 35 m, se remarca prin decorațiile ferestrelor și a balcoanelor. La ora actuala in interiorul turnului funcționeaza o galerie de arta și un restaurant.
Vama Veche, construita in anul 1907, a folosit ca punct vamal de intrare a marfurilor in piețele Aradului
Castelul Nopcea
Palatul Copiilor, monument istoric, dateaza din secolul al XX-lea
Cazinoul Aradean, construit in 1872, cladire eclectica in forma patrata, cuprinde elemente de neoclasisic și neobaroc. Are o frumoasa gradina de vara, spațiul din fața cladirii fiind folosit in trecut ca patinoar

rezervari

Nume

Adresa e-mail:

Telefon:

Durata sederii:

Numarul de persoane:

Data sosirii:

Data plecariii:

Pensiunea Restaurant Roberto
© 1991 - 2011 Toate drepturile rezervate